OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Instructeur

Nadat je als sportduiker het 3-stersbrevet hebt gehaald ben je volledig opgeleid. Wil je dan nog verder specialisern, dan kan dat met specialisaties die een verdieping van kennis op een specifiek onderwerp geven. Een andere mogelijkheid is om een opleiding tot instructeur te volgen. Hiermee wordt het mogelijk je kennis en ervaring die je tijdens je duikjaren hebt opgedaan over te brengen op leden die zich enthousiast hebben ingeschreven voor een opleiding.

NOB Intructeursopleidingen

2-sters instr brevetDe NOB kent net als de standaard duikbrevetten ook een aantal opvolgende instructeursbrevetten. Deze opleidingen worden altijd georganiseerd vanuit de NOB en na succesvolle afronding wordt ook een brevet afgegeven. Hieronder wordt ingegaan op de mogelijke instructeurs opleidingen.

1-sters-instructeur

De 1-sters-instructeur wordt internationaal aangeduid als Assistant Instructor. Hij heeft drie kerntaken:

  1. hij begeleidt duikers;
  2. hij verzorgt duikinstructie t/m het 3-sters-duikerniveau, deels onder directe supervisie van een 2-sters-instructeur;
  3. hij assisteert bij groepsactiviteiten;

De opleiding tot 1-sters-instructeur is gericht op het verwerven van de competenties (combinatie van kennis en vaardigheden) die nodig zijn om onder supervisie van een 2-sters-instructeur les te kunnen geven aan duikers in opleiding in het theorielokaal en zwembad.

2-sters-instructeur

De 2-sters-instructeur wordt internationaal aangeduid als Instructor. Hij/zij is zelfstandig instructeur en heeft de volgende vijf kerntaken:

  1. hij stimuleert de sportieve ontwikkeling van duikers;
  2. hij geeft instructie;
  3. hij geeft trainingen;
  4. hij organiseert (verenigings)activiteiten;
  5. hij stuurt het instructieteam aan;

Instructeur Trainer

De Instructeur Trainer wordt internationaal aangeduid als Instructor Trainer. Hij/zij is opgeleid om instructeurs-in-opleiding te coachen bij hun praktijkleertraject door hen op weg te helpen en zinvolle feedback te geven. Tevens kan de instructeur-trainer optreden als beoordelaar van de Proeve van Bekwaamheid die de instructeur-in-opleiding moet afleggen.

Docent

De Docent wordt internationaal aangeduid als Instructor Certifier. De docent is opgeleid om instructeurs te leren hoe zij op een aantrekkelijke en veilige manier mensen kunnen leren duiken. Naast duikinhoudelijke aspecten gaat het hierbij vooral om didactiek: het leren lesgeven.

Leden login

december   pronk   zwembad   gaan   opleiding   zondag   jaar   zwemmen   trainingen   leden   aanmelden   juni   wout   aantal   scabra   mvgr   beste   limanezen   eerste   naar   20:00   duiken   lima   graag   geen   even   duikers   training   weer   namens  

 

Copyright © 2013-2023  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook