OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Opleidingen

Misschien heb je de afgelopen zomer in het heldere water van de Middellandse Zee, of nog verder, de eerste kennismaking gehad met het magnifieke leven en landschap onder water. Of een film heeft je interesse gewekt. Hierdoor enthousiast geworden, heb je besloten een duikopleiding te gaan volgen.

Een goede keus, want de duiksport is een grandioze hobby en Lima Scabra biedt de mogelijkheid die hobby te beoefenen in een vereniging van gelijkgestemden. Duiken gebeurt echter in een omgeving, die altijd gevaarlijk is voor de mens. Zonder hulpmiddelen (persluchtapparatuur) is het niet mogelijk om langer dan enkele minuten onder water te verblijven. Wanneer men niet is opgeleid om met persluchtapparatuur onder water te gaan, is duiken een riskante zaak. Daarom moet men, alvorens een eerste veilige duik gemaakt kan worden, een goede training achter de rug hebben.

De Nederlandse Onderwatersport Bond en de daarbij aangesloten verenigingen hebben een opleidingsprogramma om mensen te leren op een veilige manier te duiken. Een opleiding, die niet commercieel is, waarvan de brevetten over de gehele wereld erkend worden en die ook een zeer goede (lees: veilige) reputatie heeft. Kortom, een opleiding tot veilig duiken binnen een vereniging.

Het opleiden tot sportduiker is één van de hoofdbezigheden van een onderwatersportvereniging. De instructeurs van Lima Scabra hebben allemaal een gedegen training gevolgd bij de Nederlandse Onderwatersport Bond en zijn gecertificeerd volgens europese normeringen. Geen van de instructeurs krijgt betaald voor zijn diensten; het zijn allemaal vrijwilligers. Hiermee is gegarandeerd dat de opleiding wordt verzorgd door gemotiveerde mensen.

Het lidmaatschap van Lima Scabra is voldoende om aan de opleidingen deel te kunnen nemen. Er zijn geen extra kosten aan de opleiding verbonden behalve dan de aanschaf van een eigen uitrusting. Ter overbrugging is het altijd mogelijk gebruik te maken van materialen van de vereniging.

Brevetten

reanimatieHet opleidingssysteem bestaat uit opeenvolgende brevetten:

  1. Het 1-sters brevet
  2. Het 2-sters brevet
  3. Het 3-sters-brevet
  4. Meerdere specialisaties
  5. Instructeursbrevetten

In principe is een duiker met een 3-sters brevet op zak een volledig opgeleide duiker. Door middel van specialisaties kan deze duiker zich nog verder ontwikkelen in diverse richtingen zoals bijvoorbeeld droogpakduiken. Of als hij/zij erg gedreven is, kan hij één of meerdere instructeursbrevetten halen waardoor hij nieuwe duikers kan (helpen) opleiden.

Reanimatietraining

Reanimatie is een onderdeel van de opleiding tot sportduiker. De lessen worden volgens de eisen van de Hartstichting gegeven door daartoe bevoegde personen. Er wordt ook ingegaan op het werken met een AED. Na een eerste reanimatietraining worden kennis en vaardigheden op peil gehouden door jaarlijkse herhalings-bijeenkomsten.

Leden login

aanmelden   mvgr   scabra   namens   geen   naar   weer   limanezen   pronk   duikers   graag   20:00   zondag   zwembad   gaan   juni   leden   zwemmen   wout   jaar   opleiding   training   december   trainingen   even   lima   duiken   aantal   beste   eerste  

 

Copyright © 2013-2023  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook