OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Materiaal

Lima Scabra heeft de beschikking over een aantal materialen die bedoeld zijn voor de opleidingen, trainingen of evenementen. Deze materialen zijn in enkele gevallen ook door de leden te huur. Het beheer en onderhoud van al deze materialen is in handen van de Materiaal Commissie.

Duikplatform

De vereniging heeft in april 2005 een onderwaterplatform in de zoetermeerse Noord-Aa plas geplaatst. Dit platform is te vinden op ca. 10 meter diepte. De Materiaal Commissie inspecteert dit platform jaarlijks en geeft aan welk onderhoud moet plaatsvinden.

Persluchtapparatuur

De meeste leden van Lima Scabra hebben de beschikking over een eigen persluchtuitrusting. Dit is ook fijner en veiliger omdat je leert wennen aan je eigen duikset. Lima Scabra beschikt over 6 complete duikuitrustingen die goed worden onderhouden. Deze sets worden verhuurd aan de leden, maar zijn in beginsel bedoeld voor de opleiding van nieuwe leden zonder eigen uitrusting. Dus begin je aan je eerste duikbrevet, dan kan je voorlopig volstaan met een huurset.

De huur van een complete set (fles, jacket en ademautomaat met alternatieve luchtvoorziening) kost € 25,00 per maand. Er wordt €  200,00 borg gevraagd, die aan het einde van de huurperiode teruggegeven wordt (mits geen vermissing / beschadigingen aan de set). De huur wordt gebruikt voor onderhoud, vervanging en keuringen van de set. Natuurlijk moet er voorzichtig met het materiaal worden omgegaan. Indien na gebruik de inhoud van de fles minder dan 100 bar is, moet de fles worden gevuld voor de les erna. Gedurende je opleiding leer je waar je op moet letten bij de aanschaf van je duikset. Je huurt de set tot het moment dat je een eigen duikset aangeschaft.

Lucht compressor

De vereniging is in het bezit van een eigen lucht compressor, die is ondergebracht bij Goedegebuure Metaal Recycling op de Kryptonstraat 200 te Zoetermeer. Ted of Peter Goedegebuure zorgen voor het vullen van je fles.
Hiervoor gelden de volgende spelregels:

 • Het brengen van persluchtflessen kan op:
  maandag, dinsdag, woensdag:
  07.30 - 12.30 uur
  13.00 - 17.00 uur
 • Het halen van persluchtflessen kan op:
  donderdag en vrijdag:
  07.30 - 12.30 uur
  13.00 - 17.00 uur
  zaterdag:
  09.00 - 11.00 uur

Wie zelf zijn fles wil vullen, wordt verzocht dit alleen op zaterdagochtend te doen. In alle gevallen geldt, dat het betreden van het (bedrijfs-)terrein van de familie Goedegebuure op eigen risico is. Auto's zijn op het terrein niet toegestaan en moeten buiten de hekken op het parkeerterrein worden achtergelaten.

Overig materiaal

Naast het hierboven genoemde materiaal beschikt de vereniging verder over een groot aantal materialen die gebruikt worden bij evenementen. Deze materialen zijn voor gemeenschappelijk gebruik en kunnen niet door individuele leden worden geleend. Tot deze materialen behoren onder andere:

 • Een zuurstof koffer
 • Een EHB(D)O koffer
 • Een Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Zwembadmateriaal
 • Een beamer
 • Partytenten
 • Een clubtent
 • Een bar
 • Meerdere barbeques

Leden login

limanezen   duiken   naar   gaan   zondag   weer   graag   lima   namens   beste   leden   opleiding   20:00   wout   trainingen   jaar   mvgr   zwemmen   training   aantal   scabra   even   aanmelden   zwembad   pronk   duikers   juni   eerste   geen   december  

 

Copyright © 2013-2023  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook