OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Kopers voor het Keerpunt

ZOETERMEER - Het 25-meter bad wordt verkocht aan de organisatie die er nu al zwemlessen verzorgt, Poolschool H20. Het recreatiedeel van het binnenbad en het buitenterrein komen in handen van een nieuwe onderneming, Sweet Lake Wellness. Dat gaat het buitenbad, het gebied daar omheen en de horeca exploiteren.
Beide partijen nemen het zwembad over voor anderhalf miljoen euro, maakte wethouder Mariëtte van Leeuwen (sport, Lijst Hilbrand Nawijn) vrijdag bekend. Met de deal bespaart de gemeente jaarlijks drie ton. De gemeente besloot een paar jaar geleden dat er flink moest worden bezuinigd op het zwemmen.

keerpunt

Meerdere geïnteresseerden
Zoetermeer is al langer van plan het zwembad te verkopen. Er waren meerdere partijen in de race. Zo wilden onder meer de Haagse Hogeschool, het ID College en het Mondriaan College er een leerbedrijf runnen. Maar dat leverde niet voldoende bezuinigingen op. De Ballebak diende een plan in om er een kinderspeelparadijs en waterpretpark van te maken. Maar ook dat bod was volgens het college van burgemeester en wethouder onvoldoende.

'Verkoopt komt snel rond'
De verkoop van het 25-meter bad kan al snel rondkomen, denkt de wethouder. De nieuwe ondernemer moet de plannen voor het wellness-deel nog verder uitwerken. Wel is nu al duidelijk dat het buitenterrein in de zomer toegankelijk moet worden voor alle Zoetermeerders, met als naam ‘Sweet Lake Beach’. Aan het einde van het jaar kan de gemeenteraad dan nog kiezen voor dit plan of dat van de Ballebak.

Bron: omroepwest.nl

Leden login

december   weer   mogelijk   aantal   20:00   opleiding   jaar   training   zwemmen   trainingen   graag   scabra   gaan   wout   duikers   limanezen   beste   naar   pronk   duiken   aanmelden   eerste   juni   even   lima   mvgr   geen   leden   zwembad   zondag  

 

Copyright © 2013-2021  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook