OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Recordaantal bruinvissen bij Nederlandse kust

kenmerken bruinvis

Een recordaantal bruinvissen is vorige maand voor de Nederlandse kust gezien: 126. Onderzoekers telden dat aantal op 4 maart vanaf de dijk bij Den Helder. Op andere dagen in maart werden ook meer dan honderd bruinvissen gespot.

Er zijn afgelopen maand ook veel dode bruinvissen aangespoeld. Volgens Naturalis, dat de strandingen bijhoudt, waren dat er 101. Dat is bijna twee keer zoveel als gemiddeld. Er zijn vier levend aangespoelde bruinvissen gevonden.

Het vorige recordaantal bruinvissen dateert uit 2006. Toen zijn er 79 gezien. "Kennelijk komen er steeds meer bruinvissen voor langs de Nederlandse kust. Maar dat verklaart het hoge aantal gestrande dieren niet helemaal", aldus Ecomare. Maart was een koude maand met veel oostenwind. Normaal drijven dode bruinvissen op zee en spoelen ze aan bij westenwind. Wellicht zijn de dieren met de onderstroom op de kust terechtgekomen.

In april zijn de bruinvissen nog niet verdwenen. Nog steeds worden er veel gezien, ook in de Waddenzee en in de Westerschelde, waar ze normaal niet zo veel komen.

Bron: ANP

Leden login

weer   zondag   graag   juni   mvgr   zwembad   gaan   wout   aantal   december   aanmelden   eerste   pronk   jaar   even   opleiding   leden   lima   duiken   duikers   training   limanezen   zwemmen   20:00   geen   trainingen   mogelijk   scabra   naar   beste  

 

Copyright © 2013-2021  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook