OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Noodplannen voor Zeeuwse duikplaatsen

Sportduiken en veiligheid zijn voor de Nederlandse Onderwatersport Bond onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom staat de veiligheid van duikers ook in het meest recent uitgevoerde project centraal. De Veiligheidscommissie van de NOB heeft namelijk voor iedere Zeeuwse duikplaats een noodplan opgesteld. Hierin staat het alarmlocatienummer vermeld, maar bijvoorbeeld ook het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en de meldkamerhulpdienst in de buurt. Daarnaast is een standaardformat voor een risico-analyse aan het document toegevoegd. De noodplannen zijn te vinden op www.dutchdiversdelta.nl, de duikportal die de NOB samen met VVV Zeeland heeft ontwikkeld. 

“Het opstellen van de noodplannen is een dienst die goed aansluit bij de vragen die de Statenfractie van de VVD onlangs heeft gesteld”, vertelt Desmond van Santen van de NOB. “Zij willen het onnodig inzetten van hulpdiensten voorkomen. Daarnaast zitten we binnenkort met de Veiligheidsregio Zeeland om tafel, waarbij de noodplannen zeker ter sprake zullen komen. Wij raden sportduikers in ieder geval aan om de noodplannen ter voorbereiding op iedere duik in Zeeland te raadplegen.”

Leden login

jaar   even   zwemmen   beste   eerste   geen   wout   lima   gaan   opleiding   juni   trainingen   training   weer   duiken   zondag   duikers   mvgr   leden   scabra   december   aanmelden   mogelijk   graag   aantal   naar   zwembad   pronk   limanezen   20:00  

 

Copyright © 2013-2021  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook